KRISTALLARDA RENTGEN NURI TA’SIRIDA PAYDO BO’LADIGAN RANG MARKAZLARIN TADBIQ QILISH - Atashov Baxtıbay,; Kuljanova Gulsevar,; Pirniyazova Shaxnoza, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  rentgen  nurlari  ta’sirida  KCl  kristallarida  hosil bo‘ladigan rang markazlarining fizik tabiati va ularni tadqiq qilish usullari o‘rganilgan. F-markazlarining  yutilish  spektrlari,  hosil  bo‘lish  kinetikasi  va  ularning  zamonaviy optoelektronikadagi ahamiyati tahlil qilingan.