TA’LIM MUASSASALARIDA MILLIY MUSIQA TA’LIMINING INNOVATSION USULLARI - Toshtemir Xalilov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Maqolada  oliy  taʼlim  muassasalarida  musiqa  taʼlimidagi innovatsion usullar oʻrganilib, oʻqitish va oʻqitish amaliyotini texnologiya, fanlararo aloqadorlik va talabaga yoʻnaltirilgan pedagogika orqali oʻzgartirishga urgʻu berilgan. Raqamli  vositalar,  loyihaga  asoslangan  ta’lim  va  aks  ettiruvchi  yondashuvlar ijodkorlik,  hamkorlik  va  avtonomiyani  rag‘batlantirish  orqali  musiqa  o‘qitishning an’anaviy  modellarini qanday qayta shakllantirishini o‘rganadi. Tadqiqot virtual va kengaytirilgan reallik texnologiyalari, onlayn va aralash oʻquv muhitlari hamda global va mahalliy musiqa anʼanalarini oʻz ichiga olgan madaniy inklyuziv oʻquv dasturlari integratsiyasini taʼkidlaydi. Bundan tashqari, u baholashning yangi shakllari va badiiy individuallikni rivojlantirishda murabbiy va yordamchi sifatida o‘qituvchining rolini muhokama  qiladi.  Tahlil  shuni  ko‘rsatadiki,  innovatsion  pedagogik  strategiyalar o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatlari, tanqidiy fikrlash va kasbiy moslashuv qobiliyatini oshiradi, musiqa ta’limi XXI asr muammolari sharoitida ham dolzarb va dinamik bo‘lib qolishini ta’minlaydi.