MUSIQA TERAPIYA ORQALI STRESSNI KAMAYTIRISH - Toshtemir Halilov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada musiqa terapiya va musiqiy mashg‘ulotlarning integratsiyasi orqali stressni kamaytirish masalasi ilmiy asosda yoritilgan. Musiqaning inson  psixologik  holatiga  ta’siri,  uning  emotsional  muvozanatni  tiklashdagi  o‘rni hamda  ta’lim  jarayonida  qo‘llanilishi  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  amaliy mashg‘ulotlar  orqali  talabalar  va  o‘quvchilarda  stress  darajasini  pasaytirishning samarali usullari ko‘rsatib berilgan.