QISQA HIKOYALAR ASOSIDA LEKSIK KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISH - Halima Najmiddinova,; Nurali Boqiyev, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  umumta’lim  maktablarining  yuqori  sinf o‘quvchilarida  leksik  kompetensiyani  shakllantirishda  qisqa  hikoyalardan foydalanishning  pedagogik  va  lingvistik  asoslari  tahlil  qilinadi.  Maqolada  adabiy matn,  xususan,  qisqa  hikoyalarning  lug‘aviy  boylikni  oshirish,  kontekstual  so‘z qo‘llash  ko‘nikmalarini  rivojlantirish  va  kommunikativ  kompetensiyaga  ta’siri masalalari  yoritilgan.  Shuningdek,  mavjud  ilmiy  adabiyotlar  va  tajribalar  asosida o‘qituvchilar uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.