QIZIL OʻYNOQI VINOLARNI TAYYORLASH TEXNOLOGIYASINING NAZARIY VA AMALIY JIHATLARI - Baxtiyorov Ibrohim Boxodirovich,; Aliyeva Muhabbat Ilxomjonovna,; Abdullayeva Barno Atabekovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  qizil  oʻynoqi  vinolar  ishlab  chiqarishda qo'llaniladigan texnologiyaning nazariy va amaliy jihatlari batafsil o'rganiladi. Xom ashyo  sifatining  ahamiyati,  fermentatsiya  jarayonining  o'ziga  xos  xususiyatlari, karbonat angidrid hosil bo'lish mexanizmi va an'anaviy va zamonaviy ishlab chiqarish texnikalari  ilmiy  jihatdan  o'rganiladi.  Qizil  oʻynoqi  vino  ishlab  chiqarishda mikrobiologik jarayonlarni tartibga solish, bosim ostida bijg`itish texnologiyalari va mahsulot sifatini saqlashning yangi usullari o'rganiladi. Ushbu tahlil ushbu vinoning organoleptik xususiyatlarini, bozor raqobatbardoshligini oshiruvchi o'zgaruvchilarni va  ishlab  chiqarish  samaradorligini  ta'minlashdagi  qiyinchiliklarni  ko'rib  chiqadi. Tadqiqot  natijalari  vinochilik  sektorini  modernizatsiya  qilish  va  mahsulot  sifatini jahon standartlariga ko'tarish uchun juda muhimdir.