INSON KAPITALI VA HR STRATEGIYASINI RIVOJLANTIRISH ASOSIDA KORXONALAR STRATEGIK SALOHIYATINI MUSTAHKAMLASH - Sharifboyev Bunyod Azamat o`g`li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada korxonalar faoliyatini strategik yo'nalishda takomillashtirish  uchun  inson  kapitalini  samarali  boshqarish  va  HR  strategiyasini yangilashning  ahamiyati  ko'rib  chiqilgan.  Tadqiqot  doirasida  O'zbekiston korxonalaridan  olingan  ma'lumotlar  asosida  2021–2024  yillar  mobaynida  bandlik dinamikasi,  mehnat  samaradorligi  hamda  kadrlarni  malaka  oshirishga  yo'naltirilgan moliyaviy  resurslarning  o'zgarish  tendentsiyalari  atroflicha  o'rganilgan.  Olingan natijalar  shundan  dalolat  beradiki,  zamonaviy  HR  boshqaruvini  joriy  etgan tashkilotlarda ish samaradorligi ancha yuqori bo'lib, xodimlar tarkibining barqarorligi ham  sezilarli  darajada  yaxshilanadi.  Maqolada  Yangi  O'zbekiston  taraqqiyot strategiyasi (2022–2026) doirasida olib borilayotgan inson kapitali rivojlantirishga oid siyosatga  taqqosiy  ko'z  tashlangan  va  HR  tizimlarini  yangilashga  oid  amaliy ko'rsatmalar ishlab chiqilgan.