O‘ZBEK TILIDA SO‘Z BOYLIGI VA UNING RIVOJLANISH OMILLARI - Xolmuminova Charos Gulmuhammad qizi,; Toshqulova Zebiniso, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annatatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek tilida so‘z boyligi va uning rivojlanish omillari chuqur tahlil qilingan. Tadqiqot davomida tarixiy manbalar, xalq ijodi, ta’lim jarayoni,  media  vositalari  va  global  kommunikatsiya  jarayonlarining  til  boyligiga ta’siri  o‘rganilgan.  Shuningdek,  morfemik  tuzilma  va  yangi  so‘zlar  hosil  qilish mexanizmlari  tahlil  qilinib,  ularning  tilni  boyitish  va  zamonaviylashtirishdagi ahamiyati ko‘rsatildi. Natijalar shuni bildiradiki, so‘z boyligini rivojlantirish tilning o‘ziga  xosligini  saqlash  va  jamiyatning  intellektual  hamda  muloqot  madaniyatini oshirishga xizmat qiladi.