2-MAVZU. IQTISODIYOT NAZARIYASI RIVOJLANISHINING ASOSIY BOSQICHLARI - Toshmurodov Azizbek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Kirish Iqtisodiyot  nazariyasi  insoniyat  jamiyati  bilan  birga  shakllanib,  tarixiy rivojlanish  jarayonida  turli  bosqichlarni  bosib  o‘tgan.  Har  bir  davrda  iqtisodiy muammolar va ularni hal etish usullari o‘zgarib borgan. Shu sababli iqtisodiy qarashlar ham  evolyutsion  tarzda  rivojlanib,  bugungi  zamonaviy  iqtisodiy  tizimlarning shakllanishiga asos bo‘lib xizmat qilgan.