“YUMSHOQ KUCH” KONSEPSIYASINING EVOLYUTSIYASI VA ZAMONAVIY XALQARO MUNOSABATLARDAGI AHAMIYATI - Tanimov Sharapatdin,; Hayitboyev Hakimbek Abdurahimovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada xalqaro munosabatlar nazariyasida muhim o‘rin tutuvchi  “yumshoq  kuch”  (soft  power)  konsepsiyasining  shakllanish  tarixi,  nazariy asoslari  va  zamonaviy  geosiyosiy  jarayonlardagi  amaliy  ahamiyati  tahlil  qilinadi. Tadqiqod doirasida Jozef  Nay  ilgari surgan ushbu konsepsiyaning  mohiyati hamda uning asosiy manbalari - madaniyat, siyosiy qadriyatlar va tashqi siyosat legitimligi ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, yumshoq kuchning “qattiq kuch” va “aqlli kuch” konsepsiyalari  bilan  bog‘liqligi,  raqamli  diplomatiya  sharoitidagi  transformatsiyasi hamda uni o‘lchash metodologiyalari ko‘rib chiqiladi