OLIY TA’LIMDA INTELLEKTUAL TA’LIM TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA TALABALARNING TEXNIK TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH - Gulmatova Hurriyat Sodikovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida talabalarning texnik tafakkurini  rivojlantirishda  intellektual  ta’lim  texnologiyalaridan  foydalanishning nazariy-metodologik  asoslari  yoritilgan.  Zamonaviy  raqamli  ta’lim  muhitida muammoli o‘qitish, adaptiv o‘quv tizimlari, sun’iy intellekt elementlari va interaktiv platformalarning  texnik  tafakkurni  shakllantirishdagi  imkoniyatlari  tahlil  qilingan. Tadqiqot  jarayonida  tajriba-sinov  ishlari  olib  borilib,  intellektual  texnologiyalar asosida tashkil etilgan o‘quv jarayoni talabalarning tahliliy, mantiqiy va konstruktiv fikrlash ko‘nikmalarini sezilarli darajada rivojlantirishi aniqlangan. Olingan natijalar asosida metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.