O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA OZIQ-OVQAT SANOATINI RIVOJLANTIRISH VA OZIQ-OVQAT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASH - Boliyeva Shoiraxon Shuhratjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  ilmiy  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  oziq-ovqat  sanoatini rivojlantirish, oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashning iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyati hamda  ushbu  sohada  amalga  oshirilayotgan  islohotlar  tahlil  qilinadi.  Oziq-ovqat sanoati mamlakat iqtisodiyotining muhim tarmoqlaridan biri bo‘lib, u qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini qayta ishlash, yangi ish o‘rinlari yaratish hamda eksport salohiyatini oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlashda davlat siyosati,  zamonaviy  texnologiyalarni  joriy  etish,  investitsiyalarni  jalb  qilish  hamda xalqaro tajribalardan foydalanish masalalari yoritilgan.