“SIROJ UL-MUSLIMIN” ASARINING NASHRLARI XUSUSIDA - Hamrayeva Nargiza Hasan qizi,; Muqumova Dilafruz, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada “Siroj ul-muslimin” asarining hozirgacha nashr qilingan  nusxalari,  ularning  tayyorlanish  tamoyillari  va  matniy  xususiyatlari  tahlil qilinadi.  Turli  yillardagi  nashrlar  o‘rtasidagi  farqlar  hamda  matnga  kiritilgan o‘zgarishlar asosida asarning ilmiy ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot “Siroj ul-muslimin” asari nusxalarini o‘rganish va baholashda muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.