BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING O‘QUV FAOLIYATIDA KREATIV FIKRLASH QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISH - Raximov X.A.,; Xudoyberdiyeva Nilufar Musurmon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu mavzuda boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining o‘quv faoliyati jarayonida  kreativ  fikrlash  qobiliyatini  rivojlantirishning  pedagogik  ahamiyati, mazmuni  va  usullari  yoritiladi.  Shuningdek,  dars  jarayonida  innovatsion  metodlar, interfaol  usullar  hamda  ijodiy  topshiriqlardan  foydalanish  orqali  o‘quvchilarning mustaqil  fikrlashi,  muammoli  vaziyatlarga  ijodiy  yondashuvi  va  intellektual salohiyatini  oshirish  masalalari  tahlil  qilinadi.  Kreativ  fikrlashni  shakllantirishda o‘qituvchining  roli,  ta’lim  muhitining  ahamiyati  hamda  zamonaviy  pedagogik texnologiyalardan samarali foydalanish yo‘llari ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’lim samaradorligini oshirish va o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishga xizmat qiladi.