OLIY TAʼLIMDA ISHLAB CHIQARISH AMALIYOTI TUSHUNCHASI VA PEDAGOGIK MAZMUNI - Suropov Bahodir Maydanovich,; Moyliyeva Dildora Abdurasulovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Oliy  taʼlimda  ishlab  chiqarish  amaliyoti  –  talabalarning  nazariy bilimlarini real ishlab chiqarish jarayonlari bilan uyg‘unlashtirishga qaratilgan muhim o‘quv  bosqichidir.  Mazkur  jarayon  talabalarda  kasbiy  kompetensiyalarni shakllantirish,  amaliy  ko‘nikma  va  malakalarni  rivojlantirish,  mustaqil  qaror  qabul qilish hamda mehnat jamoasida ishlash qobiliyatini mustahkamlashga xizmat qiladi. Ishlab  chiqarish  amaliyoti  taʼlim  va  amaliyot  integratsiyasini  taʼminlab,  bo‘lajak mutaxassisning kasbiy tayyorgarligini oshiradi, uning nazariy bilimlarini real sharoitda sinovdan  o‘tkazish  imkonini  beradi.  Pedagogik  jihatdan  bu  jarayon  taʼlimning kompetensiyaviy yondashuviga asoslanib, talabaning shaxsiy va kasbiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlaydi, masʼuliyat, intizom va kasbiy etika kabi sifatlarni shakllantiradi.