RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA TA’LIM RESURSLARINI YARATISH VA BOSHQARISHNING METODIK MODELI - Buriyeva Farangiz Ravshanbek qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Zamonaviy ta’lim jarayonining muhim jihatlaridan biri bu raqamli ta’lim  muhitining  shakllanishi  va  unda  foydalaniladigan  ta’lim  resurslarining yaratilishi hamda ularni samarali boshqarish masalalari hisoblanadi. Bugungi kunda har bir o‘qituvchi va o‘quvchi uchun qulay, interaktiv hamda moslashuvchan o‘quv muhiti  tashkil  etish  dolzarb  bo‘lib,  aynan  raqamli  muhit  bunday  imkoniyatlarni kengaytira  oladi.  Ushbu  muhit  ichida  foydalaniladigan  ta’lim  resurslarini  ishlab chiqish, ularni muntazam yangilab turish, samarali boshqarish va ulardan to‘laqonli foydalanishni tashkil etish uchun zamonaviy metodik yondashuv zarur.