SUN'IY INTELEKTGA ASOSLANGAN AQILLI TA'LIM TIZIMLARINI LOYIHALASH VA PEDAGOGIK SAMARADORLIKNI TAHLIL QILISH - Raxmatullayev Kamol Ne'matulla o'g'li,; Rashidova Ozoda Bayramali qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:    Ushbu  maqola  sun'iy  intellekt  (SI)  asosidagi  aqlli  ta'lim tizimlarining  (ATT)  nazariy  asoslarini,  loyihalash  tamoyillarini  va  pedagogik samaradorligini tahlil etadi. SI-ta'lim integratsiyasining imkoniyatlari, cheklovlari va istiqbollari  o’rganilib  umumiy  tahliliy  xulosalar  berildi,  ammo  pedagogik samaradorligi  ko'p  jihatdan  tizim  arxitekturasi,  o'qituvchi  kompetensiyasi  va institutsional  kontekstga  bog'liq  ekanli  izlanishimiz  davomida  ustuvor  jihatligicha qoldi.