RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA MILLIY IQTISODIYOTNING BARQAROR O‘SISHINI TA’MINLASH VA INNOVATSION RIVOJLANISH STRATEGIYALARINI TAKOMILLASHTIRISH HAMDA MOLIYA, BANK, TURIZM SOHALARIDA RAQAMLI IQTISODIYOT TAMOYILLARINI JORIY ETISH SAMARADORLIGINI - Abduraxmanova Muqaddas To‘xtasinovna,; Karimbayev Jamshidbek Quvandiq o‘g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  raqamli  transformatsiyani  mamlakatimiz sharoitida  keng  joriy  etish  va  foydalanish  orqali  mamlakatimizning  iqtisodiy rivojlanishini  yanada  kuchli  va  raqobatbardosh  qilish  va  bu  kabi  ijobiy  natijalarga qanday  qilib  erishish  ilgari  suriladi.  Mamlakatimiz  sharoitida  qanday  qilib  raqamli transformatsiya texnologiyalaridan foydalanish va bu kabi sa’y-harakatlar qanday qilib amalga oshirilishi o‘rganilgan izlanishlar bo‘yicha odamlarning fikrini bilish va shu bilan  bit  qatorda  “Innovatsion  rivojlanishnstrategiyalarini  tuzishda  raqamli texnalogiyalardan  foydalanish”  ish  jarayonlarini  bir  muncha  osonlashtirishi,raqamli texnalogiyalarning mamlakatimiz barqarorligini ta’minlashdagi o‘rni,turizm sohasida esa,“Smart  turizm“  loyihasini  amalga  oshirish  orqali  iqtisodiy  samaradorlikni  bir muncha yaxshilashko‘rib chiqildi.