ALLERGIYAGA QARSHI PREPARATLARNING FARMAKOLOGIK XUSUSIYATLARI - Baxriddinova Moxichehra Adxam qizi; Allanazarov O.T (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  ilmiy  maqolada  allergiyaga  qarshi  preparatlarning  turlari,  ularning farmakologik  xususiyatlari,  organizmga  ta’siri  va  qo‘llanilish  sohalari  yoritilgan. Antigistamin vositalarning ta’sir mexanizmi, ularning samaradorligi hamda nojo‘ya ta’sirlari  ilmiy  manbalar  asosida  tahlil  qilingan.  Shuningdek, zamonaviy  tibbiyotda qo‘llanilayotgan  yangi  avlod  allergiyaga  qarshi  dori  vositalari  haqida  ma’lumot berilgan.