GADJETLAR VA MIKROB TARQALISHI: YOSHLAR VA BOLALAR ORQALI YUZAGA KELGAN XAVF - Maqsudova Pokiza Nosirovna,; Karimqulova Ma’zuna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Bugungi kunda zamonaviy  texnika  va  texnologiyalarning  rivojlanishi bilan birga,  gadjetlar  –  ya'ni  telefonlar,  kompyuterlar,  planshetlar  va  boshqa  elektron qurilmalar – hayotimizning ajralmas qismiga aylangan.  Lug`aviy  ma`nosiga  ko`ra  “Gadjet” ( ing. gadget – jihoz , qurilma ) – turmush tarzini  osonlashtirish  va  yengillash  uchun  mo‘ljallangan  texnologik  qurilmadir. “Mikrob” so`zi esa ( yun. “mikros” – kichik va “ bios” hayot so‘zlaridan kelib chiqqan va bu guruhga bakteriyalar, viruslar , ba’zi parazitlar kiradi .