XALQ PEDAGOGIKASIDA XALQ AMALIY SANʼATI VA HUNARMANDCHILIGI, MILLIY MEʼMORCHILIK TARBIYA MANBAI SIFATIDA - Ismoilova Mohlaroyim,; Djoʻrayeva Shaxnoza,; Nuraliyeva Mashxura,; Shomurodova Shirin, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  xalq  pedagogikasida  xalq  amaliy  san’ati, hunarmandchilik  va  milliy  me’morchilikning  o‘rni  hamda  ularning  tarbiya  manbai sifatidagi  ahamiyati  keng  yoritiladi.  Unda  milliy  qadriyatlar,  an’analar  va  madaniy meros  orqali  yosh  avlodni  tarbiyalash  masalalari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  xalq san’ati  va  me’morchilikning  estetik,  ma’naviy  va  axloqiy  tarbiyadagi  o‘rni  haqida batafsil fikr yuritiladi.