BINOMIAL TAQSIMOT: NAZARIYA VA AMALIY QO‘LLANISHI - Mamatisaqova Dilnoza,; Orziqulova Zulfizarxon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada binomial taqsimot tushunchasi, uning matematik asoslari, asosiy formulalari va xossalari keng yoritilgan. Binomial taqsimot ehtimollar nazariyasining muhim bo‘limlaridan biri bo‘lib, mustaqil tajribalarda muvaffaqiyatlar sonini  aniqlashda  qo‘llaniladi 1 .  Maqolada  nazariy  tushunchalar  bilan  bir  qatorda amaliy misollar va turli sohalardagi qo‘llanish holatlari ham ko‘rib chiqilgan.