HUQUQNI MUHOFAZA QILISH AKADEMIYASI MAGISTRATURASI - Rashidov Sunnat Zoyid o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Raqamli asrda kiberxavfsizlik tobora muhim masalaga aylanib bormoqda, chunki tashkilotlar va jismoniy shaxslar kiberhujumlar hamda ma’lumotlar buzilishi tahdidiga duch  kelishmoqda.  Ushbu  tahdidlarni  samarali  bartaraf  etish  uchun  kiberxavfsizlik sohasida  xalqaro  hamkorlik  hal  qiluvchi  ahamiyatga  ega  bo‘ldi.  Mazkur  jarayonda  kiberxavfsizlik sohasidagi xalqaro hamkorlikning turli jihatlarini, jumladan, axborot almashish, xavfsizlikni mustahkamlash siyosatini muvofiqlashtirishni ko‘rib chiqadi. Ushbu  hamkorlik  sa’y-harakatlarining  samaradorligi,  shuningdek,  kiberxavfsizlik bo‘yicha  global  hamkorlikka  erishishda  mavjud  qiyinchiliklar  va  cheklovlar  tahlil qilinadi.