ZAMONAVIY DUNYODA XALQARO TILLARNI BILISH AHAMIYATI - Komilova Mukarram Qobiljonovna,; Mahramov Ozodbek Shavkat o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy globallashuv jarayonlari sharoitida xalqaro tillarni bilishning dolzarbligi va ahamiyati keng yoritilgan. Maqolada xorijiy tillarning  jamiyat  taraqqiyotidagi  o‘rni,  davlatlar  o‘rtasidagi  iqtisodiy,  siyosiy  va madaniy  aloqalarni  rivojlantirishdagi  roli  tahlil  etiladi.  Shuningdek,  til  bilishning ta’lim tizimidagi ahamiyati, xususan, chet el oliy ta’lim muassasalarida tahsil olish, ilmiy  izlanishlar  olib  borish  va  xalqaro  grant  hamda  loyihalarda  ishtirok  etish imkoniyatlarini  kengaytirishi  asoslab  beriladi.  Bundan  tashqari,  maqolada  xorijiy tillarni  egallashning  kasbiy  faoliyatdagi  ustunliklari,  mehnat  bozorida raqobatbardoshlikni  oshirishdagi  o‘rni  hamda  zamonaviy  texnologiyalar  yordamida masofaviy ishlash imkoniyatlarini yaratishi haqida so‘z yuritiladi. Shu bilan birga, til o‘rganishning shaxsiy rivojlanishga ta’siri, ya’ni tafakkur, xotira, nutq madaniyati va dunyoqarashni kengaytirishdagi ahamiyati ham yoritilgan. Maqolada xalqaro tillarni bilish sayohat qilish, turli millat va madaniyat vakillari bilan muloqot qilish hamda o‘zaro tushunishni mustahkamlashdagi muhim vosita ekanligi ta’kidlanadi. Yakunda esa  zamonaviy  jamiyatda  xorijiy  tillarni  o‘rganish  har  bir  inson  uchun  zaruratga aylanib borayotgani xulosa qilinadi.