TOSHKENT QO‘SHIQCHILIK SAN’ATI YO‘NALISHI VA UNING QADRIYATLAR TIZIMI - Tolipova A. Y,; Ismatillayev B. N., (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Toshkent  qo‘shiqchilik  san’ati  o‘zbek  milliy musiqa madaniyatining muhim yo‘nalishi sifatida yoritiladi. Uning tarixiy rivojlanishi, ijrochilik  uslubi,  adabiyotlarda  o‘rganilishi  hamda  milliy  va  ma’naviy  qadriyatlar tizimidagi  o‘rni  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Maqola  mazkur  san’atning  bugungi kundagi ahamiyatini ham ochib beradi.