O‘QUVCHILARDA FIKRLASH QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISH - Kasimova Dilfuza Bag'bekovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘quvchilarda  fikrlash  qobiliyatini shakllantirishning psixologik asoslari, uning ahamiyati hamda rivojlantirish usullari yoritilgan.  Shuningdek,  ta’lim  jarayonida  mustaqil  va  tanqidiy  fikrlashni rivojlantirishning samarali yo‘llari tahlil qilingan.