AFFEKTIV BUZILISHLAR SHAKLLANISHIDA IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OMILLAR VA ULARNING O‘SMIR XULQ-ATVORIGA TA’SIRI. - Muhamadiyeva Nigina Bahodirovna; Mansurov Shavkat Sharif o'g'li; Olimov Abdulloh Obid o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  o‘smirlik  davridagi  affektiv  buzilishlarning  shakllanishiga turtki bo‘luvchi ijtimoiy-psixologik determinatalar tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida oilaviy munosabatlar, maktab muhiti va tengdoshlar bilan o‘zaro aloqalarning o‘smir emotsional holatiga ta’siri tahlil qilingan. Maqolada affektiv sohadagi og‘ishlarning xulq-atvor  modellariga,  xususan,  agressivlik  va  ijtimoiy  begonalashuvga transformatsiyasi klinik-psixologik nuqtayi nazardan yoritib berilgan hamda ijtimoiy reabilitatsiya choralari taklif etilgan.