O‘SMIRLIK DAVRIDAGI DEPRESSIV HOLATLARNING STRUKTURAVIY VA KLINIK-PSIXOLOGIK TAHLILI. - Muhamadiyeva Nigina Bahodirovna; Mansurov Shavkat Sharif o'g'li; Olimov Abdulloh Obid o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  o‘smirlik  davrida  kuzatiladigan  depressiv  holatlarning strukturaviy tuzilishi va ularning klinik-psixologik namoyon bo‘lish xususiyatlari tahlil qilingan.  Tadqiqot  davomida  o‘smirlardagi  affektiv  buzilishlarning  o‘ziga  xos "niqoblangan" belgilari, xususan, disforiya va ijtimoiy izolyatsiya kabi simptomlarning dinamikasi  yoritilgan.  Maqolada  depressiv  buzilishlarni  erta  aniqlashning  klinik ahamiyati va shaxs shakllanishidagi psixologik determinantalarning o‘rni ilmiy asoslab berilgan.