O‘SMIRLARDA BIPOLYAR AFFEKTIV BUZILISHLARNING ILK DIAGNOSTIKASI VA KECHISHINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI. - Muhamadiyeva Nigina Bahodirovna; Mansurov Shavkat Sharif o'g'li; Olimov Abdulloh Obid o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA  Ushbu maqolada o‘smirlik davrida bipolyar affektiv buzilishlarning (BAB) ilk diagnostikasi  muammolari  va  ularning  klinik  kechish  xususiyatlari  tahlil  qilingan. O‘smirlarda kasallikning maniakal va depressiv fazalarining atipik namoyon bo‘lishi, gipomaniyaning  xulq-atvor  buzilishlari  bilan  niqoblanishi  hamda  differensial diagnostika  mezonlari  yoritib  berilgan.  Tadqiqotda  BABning  erta  bosqichlarini aniqlashda  klinik-psixologik  skrining  usullarining  ahamiyati  va  prognoz ko‘rsatkichlari ilmiy asoslab berilgan.