ENTSIKLOPEDIK, ETIMOLOGIK, IMLO VA IZOHLI LUG’ATLARNING YARATILISHI - Oxunova Zuhraxon Oribjon qizi,; Xomidova Malohatxon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:    Ushbu  maqolada  entsiklopedik,  etimologik,  imlo  va  izohli lug‘atlarning  yaratilish  jarayoni,  ularning  o‘ziga  xos  xususiyatlari  hamda tilshunoslikdagi  ahamiyati  yoritiladi.  Shuningdek,  har  bir  lug‘at  turining  tuzilish prinsiplari,  maqsadi  va  qo‘llanish  doirasi  tahlil  qilinadi.  Maqolada  lug‘atchilikning nazariy  va  amaliy  jihatlari  asosida  ushbu  lug‘atlarning  zamonaviy  rivojlanish tendensiyalari ham ko‘rib chiqiladi.