ELEKTRON LUG’ATLAR VA ULARNI YARATISH ASOSLARI. INTERNET LUG’ATLARI - Sayfiddinova Farangiz Mehriddin qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  elektron  lug‘atlar  tushunchasi,  ularning an’anaviy  lug‘atlardan  farqli  jihatlari  hamda  zamonaviy  lug‘atchilikdagi  o‘rni yoritiladi. Shuningdek, elektron lug‘atlarni yaratish bosqichlari  —  material yig‘ish, ma’lumotlarni  tizimlashtirish,  dasturiy  ta’minot  ishlab  chiqish  va  sinov  jarayonlari ilmiy  asosda  tahlil  qilinadi.  Maqolada  korpus  lingvistikasi  va  raqamli texnologiyalarning  lug‘atchilikka  ta’siri,  elektron  lug‘atlarning  funksional imkoniyatlari hamda ularning til o‘rganishdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi.