TEXNOLOGIK TA’LIM FANIDA XAVFSIZLIK TEXNIKASINI O’RGANISH METODIKASI - Qodirov Doniyor; Jo’raboyeva Madinabonu Baxtiyorovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada texnologik ta'lim fanida xavfsizlik texnikasini o'rgatishning  nazariy  va  amaliy  asoslari  keng  yoritilgan.  Xavfsizlik  texnikasi o'quvchilar  hayoti  va  sog'lig'ini  saqlashda  muhim  ahamiyat  kasb  etadi.Maqolada metall, yog'och va elektr jihozlari bilan ishlashda xavfsizlik qoidalari, ularning ilmiy asoslari hamda o'qitish metodikasi tahlil qilingan. Shuningdek, xavfsizlikni o'rgatishda zamonaviy  pedagogik  yondashuvlar  va  instruktaj  turlari  haqida  batafsil  ma'lumot berilgan.