HOZIRGI MAKTAB O‘QUVCHILARI ORASIDA POSTURAL BUZILISHLAR VA ULARNING FIZIOLOGIK ASORATLARI - Rasulova Rahnamo Mo‘minjon qizi,; Aliyeva Ra’no Amanullayevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  hozirgi  maktab  o‘quvchilari  orasida  keng tarqalgan  postural  buzilishlar,  ularning  kelib  chiqish  sabablari  hamda  organizmga ko‘rsatadigan  fiziologik  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Ayniqsa,  noto‘g‘ri  o‘tirish, kamharakatlilik, og‘ir yuk ko‘tarish kabi omillar natijasida yuzaga keladigan qomat buzilishlari va ularning nafas olish, yurak-qon tomir hamda mushak-skelet tizimiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, ushbu muammolarning oldini olish choralari ham ko‘rib chiqiladi.