“IKKI ESHIK ORASI” ASARIDAGI OBRAZLAR TALQINI. - Mardonova Nilufar Ilhomjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: O‘tkir Hoshimovning “Ikki eshik orasi” romani inson umrining mazmuni, urush davri fojialari va xalqimizning ma’naviy qiyofasini yuksak mahorat bilan  ochib  bergan  asardir.  Romanda  Ikkinchi  jahon  urushi  yillaridagi  o‘zbek qishlog‘i  hayoti,  qahramonlarning  murakkab  taqdirlari  va  ayanchli  qismati  turli personajlar tili bilan hikoya qilinadi. Muallif insonning tug‘ilish va o‘lim o‘rtasidagi (“ikki eshik orasi”) qisqa, ammo sinovlarga boy yo‘lini falsafiy mushohada etadi.