DAVLAT XIZMATIDA MERITOKRATIYA TIZIMINI JORIY ETISH MEXANIZMLARI: SINGAPUR TAJRIBASI VA O‘ZBEKISTON AMALIYOTI - Nazarova Madina Husen qizi; To’laganov Abdullo Rustamovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya : Mazkur maqolada davlat xizmatida meritokratiya tizimini joriy etish mexanizmlari tahlil qilinadi. Xususan, Singapore tajribasi asosida meritokratiya tamoyillarining samarali qo‘llanilishi, kadrlar tanlash va boshqarish tizimidagi o‘ziga xos jihatlar o‘rganiladi. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida ushbu tizimni joriy etish imkoniyatlari,  mavjud  muammolar  va ularni bartaraf  etish  yo‘llari ko‘rib  chiqiladi. Tadqiqot  natijasida  davlat  boshqaruvi  samaradorligini  oshirishga  qaratilgan  ilmiy taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.