MERITOKRATIYA: NAZARIY SHAKLLANISHDAN ZAMONAVIY BOSHQARUV MEXANIZMLARIGACHA - Ro'ziboyeva Mohinur,; Suvonov Shohruh, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  meritokratiya  tushunchasining  nazariy shakllanish jarayoni, uning tarixiy ildizlari va siyosiy-falsafiy asoslari tahlil qilinadi. Shuningdek,  meritokratiya  konsepsiyasining  rivojlanish  bosqichlari, unga  oid  ilmiy qarashlar  hamda  turli  nazariy  yondashuvlar  keng  yoritiladi.  Tadqiqot  davomida meritokratiyaning zamonaviy davlat boshqaruvi tizimidagi o‘rni, uning dolzarbligi va samaradorligini oshirishdagi ahamiyati ochib beriladi.