YANGI O‘ZBEKISTONDA OLIB BORILAYOTGAN SIYOSIY VA IJTIMOIY JARAYONLAR - Mahammadjonova Gavharxon Bahodir qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Yangi  O‘zbekiston  sharoitida  amalga oshirilayotgan  siyosiy  va  ijtimoiy  islohotlar,  ularning  mazmun-mohiyati  hamda jamiyat  taraqqiyotidagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  So‘nggi  yillarda  mamlakatda  davlat boshqaruvi tizimini takomillashtirish, fuqarolik jamiyatini rivojlantirish, inson huquq va erkinliklarini ta’minlash borasida keng ko‘lamli islohotlar olib borilmoqda. Ushbu jarayonlar  “inson  qadri  uchun”  tamoyili  asosida  tashkil  etilib,  jamiyatning  barcha qatlamlarini qamrab olmoqda. Maqolada siyosiy tizimni demokratlashtirish, parlament va  sud-huquq  tizimining  mustaqilligini  kuchaytirish,  davlat  organlari  faoliyatining ochiqligi va shaffofligini ta’minlash masalalari yoritiladi. Shuningdek, ijtimoiy sohada ta’lim,  sog‘liqni  saqlash,  bandlikni  ta’minlash,  kambag‘allikni  qisqartirish  kabi yo‘nalishlarda amalga oshirilayotgan islohotlar ham atroflicha tahlil etiladi.