TA’LIM JARAYONIDA GENERATIV SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI VA KAMCHILIKLARI: CHATGPT MISOLIDA - To‘raboyeva Mahliyo Kozimbek qizi; Alimova Jamilaxon Rozijonovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur  maqolada      ta’lim  jarayonida  generativ  sun’iy  intellektdan foydalanishning  didaktik  imkoniyatlarini  ChatGPT  misolida  o‘rganishga  oid    fikr-mulohazalar  yuritilgan  .  Generativ  sun’iy  intellekt  yordamida  tashkil  etilgan  o‘quv jarayonining tanqidiy fikrlash, mustaqil yozma nutq va fan mazmunini o‘zlashtirish ko‘rsatkichlariga  ta’siri  haqida  batafsil  bayon  etildi.  Shuningdek,  generativ  sun’iy intellektni  ta’limga  integratsiya  qilish  bilan  bog‘liq  pedagogik  imkoniyatlar, kamchililar hamda axloqiy muammolar tahlil qilindi.