YOSHLAR ORASIDA XORIJIY MUSIQA TA’SIRINING KUCHAYISHI - Ismailova Sevinch Ilhomjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada globallashuv jarayonida yoshlar ongiga kuchli ta’sir ko‘rsatayotgan xorijiy musiqa fenomeni har tomonlama tahlil qilinadi. Xususan, xorijiy musiqa yoshlarning estetik didi, dunyoqarashi, ijtimoiy faolligi hamda madaniy identifikatsiyasiga qanday ta’sir etishi yoritiladi. Zamonaviy axborot texnologiyalari va internet tarmoqlari orqali turli madaniy oqimlarning tez tarqalishi natijasida yoshlar orasida yangi qadriyatlar shakllanib borayotgani kuzatiladi. Bu jarayon bir tomondan ularning xorijiy tillarni o‘rganishga qiziqishini oshirsa, boshqa tomondan milliy an’ana va  qadriyatlarga  bo‘lgan  e’tiborning  susayishiga  ham  sabab  bo‘lishi  mumkin. Maqolada xorijiy musiqaning tarbiyaviy, psixologik va madaniy jihatlari o‘rganilib, uning  yoshlar  ongiga  ijobiy  va  salbiy  ta’siri  muvozanatli  yondashuv  asosida  ochib beriladi.  Shuningdek,  yoshlar  tarbiyasida  milliy  va  umuminsoniy  qadriyatlar uyg‘unligini ta’minlash, musiqa orqali ma’naviy kamolotni rivojlantirish masalalariga alohida  e’tibor  qaratiladi.  Tadqiqot  natijasida  xorijiy  musiqaning  ongli  va  tanqidiy qabul qilinishi zarurligi asoslab beriladi.