KORRUPSIYANING BOSHLANISH NUQTALARI HAMDA UNI BARTARAF ETISH YO’LLARI - Ismailova Sevinch,; Yulyaxshiyev Sherali Narzullayevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  korrupsiyaning  boshlanish  nuqtalarini,  qay tarzda vujudga kelishi hamda korrupsiyaning turlari har hil bo’lishi natijasida yurtning rivojlanmaslikka  va  ortda  qolishiga  ta’sir  etishi,  yoshlar  ongining  zaharlanishi natijasida  korrupsiyani  ko’paytirish  uchun  foydalanilishi  bu  juda  ham  ayanchli holatligi  hamda  ushbu  korrupsiya  rivojlanmasligi  uchun  uni  bartaraf  etish  yo’llari sababli ko’plab islohotlar amalga oshirilayotganligi haqida so’z boradi.