TALABALARDA VATANPARVARLIK KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISHDA TYUTORLIK FAOLIYATINING O‘RNI - Ahmadova Oysha Homid qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  oliy  ta’lim  muassasalarida  talabalarda vatanparvarlik  kompetensiyalarini  shakllantirishda  tyutorlik  faoliyatining  o‘rni  va ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, tyutorlik faoliyati orqali talabalarda Vatanga muhabbat, milliy qadriyatlarga hurmat, fuqarolik mas’uliyati va ijtimoiy faollik kabi muhim fazilatlarni rivojlantirish masalalari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida tyutorlik faoliyatining  tarbiyaviy  imkoniyatlari,  talabalar  bilan  individual  va  guruhli  ishlash shakllari hamda  vatanparvarlik  tarbiyasini  tashkil  etishning samarali usullari ko‘rib chiqilgan.           Maqolada, shuningdek, talabalarni milliy g‘oyalar va umuminsoniy qadriyatlar asosida tarbiyalashda tyutorning pedagogik mahorati, ma’naviy salohiyati va shaxsiy namunasining muhimligi asoslab berilgan. Tyutorlik faoliyati talabalarning ma’naviy-axloqiy  tarbiyasini  mustahkamlash,  ularda  Vatan  taqdiriga  daxldorlik  hissini shakllantirish  va  faol  fuqarolik  pozisiyasini  rivojlantirishda  muhim  omil  sifatida baholangan.           Tadqiqot  natijalari  tyutorlik  faoliyati  orqali  talabalarda  vatanparvarlik kompetensiyalarini  shakllantirish  samaradorligini  oshirish  bo‘yicha  amaliy tavsiyalarni ishlab chiqishga xizmat qiladi.