O‘ZBEKISTONDA RAQAMLASHTIRISH JARAYONI VA IJRO ETUVCHI HOKIMIYAT FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH ISTIQBOLLARI - Mamanazarov Solijon Sherzodbek o‘g‘li,; Axmedshayeva Mavluda Axatovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  davlat  boshqaruvini raqamlashtirish  jarayonining  hozirgi  holati  va  istiqbollari  tahlil  etilgan.  Milliy raqamli  islohotlar  —  my.gov.uz  portali,  yagona  identifikatsiya  tizimi,  elektron prokuratura,  raqamli  soliq  ma'muriyati  —  natijalariga  baho  berilgan.  Ijro  etuvchi hokimiyat  faoliyatini  yanada  takomillashtirish  uchun  muammolar,  xatarlar  va strategik yo‘nalishlar aniqlangan.