KREMNIY MONOKRISTALLARIDA MIS-KISLOROD NANOKRISTALLITLAR HOLATIGA VODORODNING TA’SIRI - A.Y. Boboyev; Sh.K. Mahkamov (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Kremniy zamonaviy elektronika sanoatining asosiy materiallaridan biri  hisoblanadi.  Uning  strukturasi,  xossalari,  tarkibidagi  qo‘shimcha  elementlar  va ularning faolligi, ayniqsa, yarimo‘tkazgichlar texnologiyasi uchun beqiyos ahamiyatga ega. Kremniy monokristallarining sifatiga turli turdagi atomlarning, jumladan, mis va kislorodning  mavjudligi,  ularning  kristal  panjaradagi  o‘rni,  shuningdek,  uchinchi element bo‘lib, vodorodning kirishi va natijada yuz beradigan jarayonlar katta ta’sir o‘tkazadi.