TIL NAZARIYASI VA ZAMONAVIY TILSHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI - Hasanova Shaxinabonu Ismatjonovna; Nigora Faxriddinovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada til nazariyasining mohiyati, uning asosiy yo‘nalishlari  va  zamonaviy  tilshunoslikning  dolzarb  muammolari  keng  qamrovda yoritilgan. Tilning ijtimoiy, kognitiv va kommunikativ xususiyatlari, uning rivojlanish qonuniyatlari hamda globallashuv sharoitida yuzaga kelayotgan lingvistik jarayonlar tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli texnologiyalar va sun’iy intellektning tilga ta’siri, tilning yo‘qolib borishi, ko‘p tillilik va lingvistik identitet muammolari chuqur ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi.