GIYOHVANDLIK – DEVIANT XULQ-ATVOR SHAKLI SIFATIDA - Asqarjonova Shodiya Asqarjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya   Ushbu  maqolada  giyohvandlikning  deviant  xulq-atvor  shakli  sifatidagi mohiyati,  uning  ijtimoiy-psixologik  sabablari,  jamiyatga  ta’siri  hamda  oldini  olish yo‘llari  keng  yoritilgan.  Shuningdek,  giyohvandlikning  shaxs  rivojlanishiga  salbiy ta’siri,  ijtimoiy  muhit  bilan  bog‘liqligi  va  profilaktik  choralar  ilmiy-nazariy  asosda tahlil qilingan.