GIPNOZ METODINING HOZIRGI KUNDAGI AHAMIYATI - Salieva Gúlsevar Polatbay qizi; Sagindikova Nargiza (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  ilmiy  maqolada  gipnoz  metodining  mohiyati,  tarixiy shakllanishi, psixologiya va tibbiyotdagi o‘rni hamda hozirgi zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati  keng  tahlil  qilinadi.  Gipnoz  inson  psixikasiga  ta’sir  etuvchi  muhim psixologik usullardan biri sifatida ko‘rib chiqilib, uning terapevtik imkoniyatlari, ilmiy asoslari  va  amaliy  qo‘llanilish  yo‘nalishlari  o‘rganiladi.  Shuningdek,  gipnoz metodining  samaradorligi,  xavfsizligi,  uning  turli  kasalliklarni  davolashdagi  roli hamda  zamonaviy  psixoterapiyada  tutgan  o‘rni  muhokama  qilinadi.  Maqolada gipnozning neyrofiziologik asoslari, ong va ong osti jarayonlari bilan bog‘liqligi ham yoritiladi.