XUDOYBERDI TO’XTABOYEVNING “SARIQ DEVNI MINIB” ASARINI O’QITISHDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH - Ollaberganova Shahlo Abdullayevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada O‘zbekiston xalq yozuvchisi Xudoyberdi To‘xtaboyevning mashhur "Sariq devni minib" romanini umumiy o‘rta ta’lim maktablarida o‘qitishning zamonaviy  usullari  yoritilgan.  Maqolada  asar  qahramoni  Hoshimjonning  ruhiyati, sarguzashtlari  va  asarning  tarbiyaviy  ahamiyatini  ochib  berishda  "Asarga  eshik ochish",  "To’g’ri  noto’g’ri"  va  "Bu  meniki"  kabi  interfaol  metodlardan foydalanishning afzalliklari tahlil qilingan.