DEVEANT XULQ-IJTIMOIY PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Normoʻminova Shohsanam Sherzod qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  deviant  xulq-atvorning  kelib  chiqishi,  uning ijtimoiy-pedagogik  tabiatiga  oid  nazariy  va  amaliy  masalalar  yoritilgan.  Muallif voyaga yetmaganlar orasida xulq-atvor og‘ishlariga sabab bo‘luvchi ijtimoiy muhit, oilaviy munosabatlar va  tarbiya jarayonidagi kamchiliklarni  tahlil  qiladi.  Maqolada deviant xulqni shakllanish bosqichida aniqlash hamda uning oldini olishda ijtimoiy pedagog faoliyatining asosiy yo‘nalishlari va zamonaviy yondashuvlari taklif etilgan.