SPIRTLI ICHIMLIKLAR VA GIYOHVANDLIKGA MOYIL O'SMIRLAR BILAN OLIB BORILADIGAN IJTIMOIY PEDAGOGIK FAOLIYAT - Akmaliddinova To'linoy Akmaliddin qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada spirtli ichimliklar va giyohvandlikka moyillik bildirayotgan  o‘smirlar  bilan  olib  boriladigan  ijtimoiy-pedagogik  faoliyatning mazmuni, ahamiyati hamda samarali usullari yoritiladi. O‘smirlik davrining psixologik xususiyatlari, muhit ta’siri va ijtimoiy omillarning salbiy xulq-atvor shakllanishidagi o‘rni  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  profilaktika,  reabilitatsiya  va  ijtimoiy  moslashuv jarayonlarida  ijtimoiy  pedagogning  roli,  oila,  ta’lim  muassasalari  va  jamiyat hamkorligining muhim jihatlari ochib beriladi. Maqolada o‘smirlarni zararli odatlardan himoya qilish, ularning sog‘lom turmush tarziga yo‘naltirish hamda barkamol shaxs sifatida shakllantirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ilgari suriladi.