O‘QUVCHILARDA MUSTAQIL ISHLASH KO‘NIKMASINI SHAKLLANTIRISH - Jamolova Gulbanbegim Muzaffar qizi,; Ravshanova Zarifa Axror qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  o‘quvchilarda  mustaqil  ishlash  ko‘nikmasini shakllantirishning  pedagogik  ahamiyati,  mazmun-mohiyati  hamda  uni  rivojlantirish usullari yoritilgan. Shuningdek, ta’lim jarayonida o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, izlanishi, o‘z ustida ishlashi va bilimlarni mustaqil egallashiga xizmat qiluvchi metod va  vositalar  tahlil  qilingan.  Mustaqil  ta’limni  tashkil  etishda  o‘qituvchining yo‘naltiruvchi  roli  hamda  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalarning  o‘rni  ko‘rsatib berilgan.  O‘quvchilarda  mustaqil  ishlash  ko‘nikmasini  rivojlantirish  orqali  ularning bilim sifati, faolligi va ijodkorligi oshishi asoslab berilgan.