O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI OLIY TA’LIM TIZIMIDA TARIXSHUNOSLIK VA MANBASHUNOSLIK - Davlatov Jamoliddin Qurbonboy o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  ish  O‘zbekiston  Respublikasi  oliy  ta’lim  tizimida tarixshunoslik  va  manbashunoslik  fanlarining  o‘rni,  ahamiyati  hamda  rivojlanish tendensiyalarini  tahlil  qilishga  bag‘ishlangan.  Unda  tarixshunoslikning  nazariy asoslari,  tarixiy  jarayonlarni  ilmiy  talqin  etishdagi  roli,  shuningdek manbashunoslikning tarixiy manbalarni aniqlash, tasniflash va tanqidiy o‘rganishdagi ahamiyati  yoritib  beriladi.Tadqiqotda  oliy  ta’lim  muassasalarida  ushbu  fanlarni o‘qitish  metodikasi,  zamonaviy  yondashuvlar  va  innovatsion  pedagogik texnologiyalarni qo‘llash masalalari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, milliy tarixni xolis va  ilmiy  asosda  o‘rganishda  manbalar  bilan  ishlash  madaniyatini  shakllantirish zarurligi  asoslab  berilgan.Ish  natijalari  tarixshunoslik  va  manbashunoslik  fanlarini takomillashtirish,  talabalar  ilmiy  tafakkurini  rivojlantirish  hamda  tarixiy  merosni chuqur o‘rganishga xizmat qiladi.